Tenerife en Kaap Verdie
Zondag, 7 februari.
Het plaatsen van het verhaal en de foto's ging wat gefragmenteerd van de week. Oorzaak: de internetverbinding op het schip is net zo kostbaar als onbetrouwbaar, dus we lagen er al vrij snel weer uit en kwamen er niet meer op. Het enige wat snel ging was het verbruik van onze beschikbare internet minuten. We vonden een McDonald's op Tenerife en daar hebben ze wifi. Die was in ieder geval betrouwbaar (en gratis) dus daar zijn we aardig geslaagd. Gelukkig heeft McDonald's een fijnmazige wereldwijde dekking, dus waarschijnlijk blijven we tot ver op de Amazone trouwe klanten. Starbucks schijnt een soortgelijke gratis wifi service te bieden, maar ik vraag me af of ze in koffieland Brazilië veel Starbucks vestigingen hebben. Kunnen ze waarschijnlijk zelf beter. We zullen zien.
Leuke toer over Tenerife gemaakt en kennis genomen van een stukje geschiedenis en economie. Het is een mooi eiland en lekker warm (25°C), maar helaas behoorlijk mistig, dus we hebben de vulkaan Teige nooit gezien. Zou een besneeuwde top hebben, maar dat kunnen we niet bevestigen. Tenerife behoort tot de Canarische eilanden en we hebben wel veel kanaries gehoord, maar niet één gezien. De vogels zijn genoemd naar de eilanden en niet andersom. Wat ik ook niet veel gezien heb zijn golfbanen, dus in die eerste levensbehoefte is er ‘room for improvement‘.
's Avonds vertrokken met een echte rock & roll pool party, terwijl we het eiland langzaam achter ons in de nacht zagen verdwijnen. Nu op weg naar de Kaap Verdische eilanden. De laatste stop voor de oversteek richting Brasil.
Woensdag, 10 februari.
Na een paar rustige zeedagen nu op Kaap Verdie. Entertainment aan boord is afwisselend en kwalitatief goed.
Zitten nu op een bankje in de schaduw op een plein in Mindelo, Sao Vicente. Het eiland doet ons denken aan zowel Curacao als St. Maarten. Het heeft de heuvels van St. Maarten en de droogte van
Curacao. Geen eigen water (desalinatie) en geen eigen gewassen. Best een leuk toertje gemaakt over het eiland met gids Jennifer. We eindigden in een hotel voor drinks en snacks met muziek. Het
eiland is zich aan het opmaken voor carnaval. Hopelijk pikken we daar in Brasil ook nog wat van mee.
Hoi Rene en Gerard,
Maak je geen zorgen over de eerste levensbehoeft op Tenerife. Ze hebben daar iets van 10 golfbanen. Die temperaturen die jullie nu hebben klinken heel prettig. Hier krijgen we nog minstens 2 weken vorst en sneeuw. Vanmorgen was het een drama in het verkeer. In Belgie zelfs 1000 km file (wist niet eens dat ze zoveel wegen hadden in Belgie). Geniet er verder met volle teugen van
Wil en Frank
Gezellig ,jullie verhaal plus de foto,s.Ik zit rillend [sneeuw kou in het lijf] achter de PC,Alles is wit buiten,verticale sneeuw buien.Wat zal jij nu een plezier hebben Renee.Wordt nog kouder-8 gr
Vanavond verg van het hof v br,ben benieuwd Jullie op weg naar brazil ,stik jalours,lekkere carparina in de warmte Liefs
Leuk mensen die de verhalen, vooral door dat de route me bekend voorkomt. Ik zie jullie zitten op het pleintje in Mindelo. In tegenstelling tot de vorige reakties vind ik de temperatuur bij jullie nog een beetje frisjes.
Lekker verder genieten.
hurray for the MAC wat een top foto's vooral jij met Marco Renée en Geer met de dames; waar blijft de tijd! prachtige verhalen die smaken naar meer...... Brasil watch out here they come.
Leuk verhaal! Hoop dat jullie zeker wat mee krijgen van het carnaval :)
Enthousiaste verhalen en leuke foto`s!!!